Column – Niet alles is vanzelfsprekend

Puik is een wekelijks, digitaal magazine voor Beesel, Offenbeek en Reuver; een magazine boordevol verhalen en nieuwtjes van en voor inwoners, verenigingen, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties in het ‘Land van Puik’. Voor de editie van week 37 schreef ik wederom een column. 

De laatste column van mijn hand ging over de strijd die wij (nog steeds) voeren met de buurtkatten. Ze komen inmiddels niet meer in de achtertuin, die winst hebben we al geboekt. De voortuin is echter nog steeds één groot slagveld. Uit pure wanhoop hebben we de baasjes meermaals aangesproken, maar jammer genoeg kunnen ook zij niet doordringen tot hun pluizige kattenbeesten.

Voorlopig heb ik de strijd gestaakt. Niet omdat ik zomaar snel opgeef, maar omdat ik er de laatste weken gewoonweg geen kracht meer voor had. Mijn energielevel was/is -10, ik lag/lig het liefste de hele dag in bed en eten ging/gaat niet echt goed. Althans, het eten zelf wel, maar het binnenhouden niet. Ik zal u verdere details besparen. Nu hoor ik u denken; Is ze ziek? Nee, gelukkig niet. Naar wat ik de voorbije weken gehoord heb is het een kwaaltje dat ‘erbij’ hoort (inmiddels al bijna 20 weken). Ja, dames en heren. Als alles goed gaat krijgt Reuver er in februari een nieuwe inwoner bij. Ik ben namelijk zwanger. En ik vind er tot nu toe nog niets aan.

“Ik ben namelijk zwanger en ik
vind er tot nu toe nog niets aan”

Geen leuker mens

Als klein meisje droomde ik al van een groot gezin. Zelf heb ik een broer en een zus. Ik kon me dan ook niet voorstellen dat ik maar één kind zou krijgen. Van dat laatste ben ik inmiddels al een beetje bekomen. Een zwangerschap is prachtig mooi als je weinig tot geen klachten hebt, maar lood-en loodzwaar als dat wel het geval blijkt te zijn. En nee, u heeft hier niet te maken met een ‘miemel’ die om het minste of geringste plat ligt. Ik ben eigen baas en weet heel goed wat hard werken is. Er was tot nu toe geen griepje dat mij voor langere tijd in bed hield. Deze zwangerschap heeft het wel voor elkaar gekregen en daar ben niet alleen ik, maar ook mijn omgeving niet echt blij mee. Door al het ziek zijn, het braken en het vreselijk lamlendig zijn word ik geen leuker mens. Sorry, maar het is even niet anders.

Voor het eerst jaloers

Wat ik nog veel erger vind is dat ik, maar ook mijn partner nog geen seconde hebben kunnen genieten van ‘ons wondertje’. We zijn zo dankbaar voor deze zwangerschap. Ik ben mij ervan bewust dat veel mensen niet zomaar zwanger kunnen worden. Dus klagen wil ik eigenlijk absoluut niet. Enerzijds vliegen de goedbedoelde adviezen mij om de oren. De mensen die het nog wagen om de uitspraak ‘Je krijgt er iets moois voor terug’ uit te spreken zijn in mijn omgeving nog maar op één hand te tellen. Vrienden van ons genieten met volle teugen van hun zwangerschap. En dat gun ik ze van harte, maar voor het eerst in mijn leven was ik jaloers op iets dat een ander had. Een vreemd gevoel. Voor nu is het vooral roeien met de riemen die ik heb. En op een sporadische ‘goede’ dag de babyuitzet bij elkaar sprokkelen. Ik durf nog nauwelijks de Prénatal in omdat ik al meerdere malen kokhalzend naar buiten ben moeten gaan, maar we blijven doorzetten. Net zoals miljoenen anderen mensen gaat het mij ook lukken, maar het is mij wederom duidelijk geworden dat niets zomaar vanzelfsprekend is.

Meer lezen? Klik dan hier

Volg Nouveau Départ op Social Media: